Lányi Péter
Tai Chi oktató


+36 70 317 8719
peter@taichi-budapest.hu
GALÉRIA
KERESÉS

Budapesti tanfolyamok 2020

Induló tanfolyamok 2020

Kezdő Tai Chi: 

• Június 4.-én csütörtökön 18:00-tól a Wesselényi utca 38. szám alatt (II. Rákóczi Ferenc Közgazdasági Szakgimnázium) kezdő tai chi tanfolyam indul.


Haladó Tai Chi:

• Érdeklődj levélben!

Magánóra egyeztetés alapján
06703178719
Fontosabb tudnivalók:

Kezdő Tai Chi tanfolyam rövid bemutatása:

Ezen a tanfolyamon a stílus alapmozdulatait lehet elsajátítani, illetve a tai chi elméletéről is esik szó, amit próbálunk a gyakorlatban is megvalósítani. Az órákon emellett tanulhatsz chi kung gyakorlatokat is.  Megismered a Tai Chi forma alaptechnikáit, melyekből később a formagyakorlat fog felépülni. A technikákat egyénileg és párban gyakoroljuk. A kurzus elvégzésével hatékony gyakorlatokat tudsz végezni egyénileg is, melynek segítségével fizikai és lelki állapotodat is javíthatod.

 Kezdő Tai Chi óra menete:

Minden edzés egy rövid bemelegítéssel kezdődik, melynek során átmozgatjuk az egész testet, kezdve a fejnél, folyamatosan haladva a lábfejekig. A gyakorlatok céltudatosan vannak kialakítva, hogy a lehető legjobb hatásfokkal, célzottan a tai chi gyakorlatok elvégzéshez szükséges állapotba kerüljünk. Ezt követi egy rövid erősítő blokk, melynek során főleg a lábat edzük. A tai chiban nagyon fontos a láb ereje és mozgékonysága, ezért speciális erősítő, aztán nyújtó gyakorlatokat végzünk. Ezt követően időnként chi kung gyakorlatot végzünk, olyan ráhangolódásképpen. A gyakorlat során rávezetjük testünket a tanuláshoz és gyakorláshoz szükséges relaxált állapotra, felfedezzük a testünkben keringő energiákat. A kezdő tanfolyamon a chi kung és tai chi alapjait képező technikákat tanuljuk meg. Ezt követi a "technikai" rész, amikor is a tai chi alapmozdulatokkal ismerkedünk. A legvégén pedig - ha nem szorít az idő - egy kis levezető relaxáció következik.

Haladó tai chi:

Haladó Tai Chi tanfolyam rövid bemutatása:

A kezdő tanfolyamon elsajátított technikákat (légző- és alaptechnikák) megerősítve/ átismételve lehetőség van a 48 lépéses formát megtanulni. A formagyakorlat első harmadának megismerése lehetővé teszi számodra, hogy egyénileg gyakorolva tökéletesítsd mozgásod, később pedig egy összehangolt meditációs technikát gyakorolj. A Tai chi kardforma alapmozdulatainak vágások, szúrások kardforgatás elsajátítására is van lehetőség. Később a teljes kardforma megtanulható.

Haladó Tai Chi óra menete:

Minden edzés egy rövid bemelegítéssel kezdődik. A bemelegítés megegyezik a kezdő edzésen megtanultakkal. Erősítő rész követi, szintén elsősorban a láb erejének növelése a cél. A nyújtás itt már elengedhetetlen része az edzésnek, hiszen a tai chi technikákat mély állásokban hajtjuk végre, melyhez szükséges az izmok mozgásterjedelmét növelni. Chi kung és tai chi forma gyakorlása. Új elem tanulása. Végén mozgásban végzett relaxáció, formagyakorlat végrehajtása...

Külön edzés keretein belül van lehetőség a tai chi kardforma alap mozdulatainak megtanulására is. Kard forgatás szúrás vágás technikák. Speciális állások elsajátíthatók.Magánóra! Egyedi egyeztetés alapján.


 
Kezdő tai chi órák időpontjai:  
Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat
   

 
Tai chi
18.00-tól
Wesselényi utca
Pest
 
 
 
           
 

Jelentkezés

Írj emailt a peter@taichi-budapest.hu címre! De hívhatsz is a 06703178719 telefonszámon. 

Szükséges felszerelés

Soprtos öltözet, sportcipő, ha nem vagy fázós akkor lehet mezítláb is gyakorolni, de téli időszakban érdemesebb beöltözni, mert az iskola ott spórol ahol tud. 


 
tothsbalazs@gmail.co
m


GALÉRIA
Lányi Péter
Tai Chi oktató


+36 70 317 8719
peter@taichi-budapest.hu
KERESÉS