Lányi Péter
Tai Chi oktató


+36 70 317 8719
peter@taichi-budapest.hu
GALÉRIA
KERESÉS


Sokan hallottunk már arról, hogy a tai chi egy harcművészet. Azt is tudjuk hogy a kung fu mint kínai harcművészet sok sok stílust foglal magában. Ezek közül az egyik a tai chi a 3 belső stílus egyike. Amit azonban kevesebben tudnak már, hogy a tai chi is felosztható újabb stílusokra. Itt olvavashatod el a négy legfontosabb stílus leírását.

Ni Hua ching - I Ching

I Ching a könyvek könyve... Tichingöbb ezer éves távol keleti bölcsesség rejlik benne. Van aki jóskönyvnek ismeri és használja, van aki az élet megértésére fordítja. Bárhogy is forgatod biztos hasznos olvasmány lesz egy életen át. A I Ching egy olyan ősi könyv, amely megismertet bennünket a természet, az emberi társadalom és az egyének életének változásaival és a változatlan, örök igazsággal. A régi idők szellemi mesterei a I Chinghez fordultak útmutatásért. Lassanként általános, az egyes élethelyzetekben hasznosnak és hatékonynak bizonyuló útmutatások körvonalazódtak, mivel a I Ching a szellem természetes fogékonyságának elvére...Mindenkiben felmerült bizonyára a kérdés, hogy hol tanuljon bármit is. Mert mi yang chen fuvan, ha nem a megfelelő embertől tanulom meg? Vagy nem is azt tanulhatom, amit akarok. Érdemes e fehér embertől tanulni azt, amit a kínaiak fejlesztettek évezredeken át? Vagy keressek inkább egy kínai mestert, aki majd megtanít?
Pár sorban igyekszem bemutatni a kínaiak megoldását ateáskanna délutáni teára. Maga a rítus nem különbözhet jelentősen az angolok szokásaitól, inkább a hozzáadott anyagok. A legfőbb különbség, hogy Keleten ez nem csak egy úri hobby.
A leírás nem a legrészletesebb és itt ott talán egy picit a saját verzió.

GALÉRIA
Lányi Péter
Tai Chi oktató


+36 70 317 8719
peter@taichi-budapest.hu
KERESÉS