Lányi Péter
Tai Chi oktató


+36 70 317 8719
peter@taichi-budapest.hu
GALÉRIA
KERESÉS


BKüzdelemizonyára sokakban felmerül ez a kérdés. Lássuk be jogosan, mivel a tai chi egy harcművészet, és mint tudjuk, a legtöbb harcművészetben vannak versenyek hazánkban és a világ minden táján egyaránt. A kérdésre a választ azonban ennél mélyebben kell keresni. Ez a cikk közelebb visz minket ahhoz, hogy megértsük a tai chi lényegét és ezáltal megadja a választ is a kérdésünkre. Igyekeztem több szempontból bemutatni, hogy mindenki megkapja a választ.I Ching a könyvek könyve... Tichingöbb ezer éves távol keleti bölcsesség rejlik benne. Van aki jóskönyvnek ismeri és használja, van aki az élet megértésére fordítja. Bárhogy is forgatod biztos hasznos olvasmány lesz egy életen át. A I Ching egy olyan ősi könyv, amely megismertet bennünket a természet, az emberi társadalom és az egyének életének változásaival és a változatlan, örök igazsággal. A régi idők szellemi mesterei a I Chinghez fordultak útmutatásért. Lassanként általános, az egyes élethelyzetekben hasznosnak és hatékonynak bizonyuló útmutatások körvonalazódtak, mivel a I Ching a szellem természetes fogékonyságának elvére...A három tan tien
A tai chiban mint tudjuk testünk és a környezet eneriájával dolgozunk de tudjuk e hogy milyen enerkiák vannak a testben és a környezetben, illetve azok hol találhatóak. Egy általános leírást olvashatsz az energiaközpontokról illetve az energia fajtáiról a részletekben. Ennél persze összetettebb a kérdés, hiszen nem mondjuk például, hogy a chi a középső tan tienben van. Ha csak ott lenne akkor komoly bajban lennénk. Erről persze bővebben az edzéseken. :)A tai chi egy legendás tanító hagyatéka. Bár azt mondjuk hogy a tai chi ahogy akung fu is több ezer éves tudáson alapszik a tai chi a mai formájábanmég is csak pár 100 éves. A modern értelemben vett tai chi pedig a fő stílusok kialakulásával fejlődött ki. Ennek ellenére a tai chi mindig is volt. A technikák jóval régebbre nyúlnak vissza és az elvek bár nem iylen formában voltak "rednszerbe" összeszedve, de ugyanúgy léteztek.
Ha érdekel bővebben Chan San feng története kattints a tovább gombra.Sokan hallottunk már arról, hogy a tai chi egy harcművészet. Azt is tudjuk hogy a kung fu mint kínai harcművészet sok sok stílust foglal magában. Ezek közül az egyik a tai chi a 3 belső stílus egyike. Amit azonban kevesebben tudnak már, hogy a tai chi is felosztható újabb stílusokra. Itt olvavashatod el a négy legfontosabb stílus leírását.

GALÉRIA
Lányi Péter
Tai Chi oktató


+36 70 317 8719
peter@taichi-budapest.hu
KERESÉS